Len. KrĂ€mig. Ljuvlig PUMPASOPPA đ§ĄâŁ
2 personer âŁ
1 butternut pumpa âŁ
1 gul lök âŁ
2 dl kokosmjölk âŁ
25 gr fĂ€rsk salvia âŁ
1/2 pressad citron âŁ
3 msk olivolja âŁ
Salt âŁoch peppar
âŁ
Gör sÄhÀr
SĂ€tt ugnen pĂ„ 175 grader. SkĂ€r pumpan i ca 5 cm bitar och fördela jĂ€mt pĂ„ en plĂ„t. SkvĂ€tt över lite olivolja och grĂ€dda i ca 30-40 minuter. âŁ
âŁ
Ta fram en stor kastrull och hetta upp salvian till den blir nĂ€stintill krispig i lite olja. Hacka löken och hĂ€ll i tillsammans med kokosmjölken. VĂ€rm pĂ„ lĂ„g tills pumpan Ă€r klar. âŁ
âŁ
NĂ€r pumpan Ă€r mjuk, hĂ€ll i denna och koka i ytterligare 10 min. TillsĂ€tt dĂ€refter vatten sĂ„ bara nĂ„gra bitar pĂ„ toppen inte Ă€r tĂ€ckta. LĂ„t koka i 15 min. TillsĂ€tt citronsaften och oljan, samt kryddor. âŁ
âŁ
Mixa samman och toppa med rostade pumpakĂ€rnor och fĂ€rska örterđżâŁ