SVAMPPAJ. Glutenfritt. Enkelt. Bra matlådor. Supergott.
Pajbotten
2 dl majsmjöl
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
2 dl bovetemjöl eller glutenfri mjölmix
3 msk sesamfrön
1 dl vatten
Fyllning
500 gr champinjoner
200 gr färsk spenat
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 krm chili
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk lökpulver
1- 2 tsk salt
Peppar
Stanning
2 dl matlagningsgrädde (använde havre)
1 dl vatten
1/2 dl parmesanost
Salt och peppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop till en deg och låt stå i kylen i 15 min. Smörj en form och tryck ut till en jämn botten och grädda i ugnen i 10 min.
Bryn lök och vitlök. Hacka champinjonerna och stek tills all vätska försvunnit. Tillsätt kryddorna och lägg i all spenat och blanda samman.
Ta ut botten och fördela fyllningen jämnt. Häll därefter på stanningen och toppa med valfria tomater.
Grädda i ca 35-40 minuter tills den får en gyllene och fin yta.
Till detta gjorde jag en stor sallad med mycket citron, pinjenötter, lök och olja🌟