top of page

SVAMPPAJ

SVAMPPAJ. Glutenfritt. Enkelt. Bra matlådor. Supergott.




Pajbotten

2 dl majsmjöl ⁣

1/2 dl olivolja ⁣

1 tsk salt ⁣

2 dl bovetemjöl eller glutenfri mjölmix ⁣

3 msk sesamfrön ⁣

1 dl vatten ⁣

Fyllning ⁣

500 gr champinjoner ⁣

200 gr färsk spenat ⁣

3 vitlöksklyftor ⁣

1 gul lök ⁣

1 krm chili ⁣

1/2 tsk paprikapulver ⁣

1/2 tsk lökpulver ⁣

1- 2 tsk salt ⁣

Peppar ⁣

Stanning ⁣

2 dl matlagningsgrädde (använde havre) ⁣

1 dl vatten ⁣

1/2 dl parmesanost ⁣

Salt och peppar ⁣

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop till en deg och låt stå i kylen i 15 min. Smörj en form och tryck ut till en jämn botten och grädda i ugnen i 10 min. ⁣

Bryn lök och vitlök. Hacka champinjonerna och stek tills all vätska försvunnit. Tillsätt kryddorna och lägg i all spenat och blanda samman. ⁣

Ta ut botten och fördela fyllningen jämnt. Häll därefter på stanningen och toppa med valfria tomater. ⁣

Grädda i ca 35-40 minuter tills den får en gyllene och fin yta. ⁣

Till detta gjorde jag en stor sallad med mycket citron, pinjenötter, lök och olja🌟⁣

bottom of page